Старозагорската структура на Отечествения съюз се включи в националната подписка в защита паметника на Георги Димитров на яз.”Копринка”

STZAGORA.NET
*

Илка Петкова

Старозагорската структура на Отечествения съюз се включи в националната подписка в защита паметника на Георги Димитров при стената на язовир “Копринка”. Това съобщи Илка Петкова – зам.-председател на националното ръководство на Отечествения съюз и лидер на организацията в областния град. В декларация членовете на Отечествения съюз обявиха, че са против намерението на Съюза на репресираните в Казанлък да демонтират паметника на Димитров.

„Изразяваме несъгласието си, че за пореден път се прави опит за подмяна на българската история и с шумни акции да се заличи народната памет” – подчерта Петкова, подписвайки се в подписката. Според нея за Георги Димитров трябва да се разказва на младите хора като символ на много европейски нации, и че той ще остане в историята като човека, който смело се е изправил срещу развилнелия се фашизъм в нацистка Германия.

„България е изпаднала в сериозна криза и упадък, изправена е пред заплахи и предизвикателства, които не бива да се подценяват” – тази констатация бе един от поводите Националният съвет на Отечествения съюз да проведе дискусии по темата, разказа Илка Петкова. Разговорът ще продължи в структурите на родолюбивата неправителствена организация.
#vvv

бутони за социални мрежи

2 коментари on “Старозагорската структура на Отечествения съюз се включи в националната подписка в защита паметника на Георги Димитров на яз.”Копринка””

  • fcb wrote on 13 април, 2016, 13:06

    Откога един платен агент на чужда вражеска държава е пример за нещо повече от родоотстъпничество и предателство? Откога хора, които издават смъртни присъди от територията на чужди държави могат да бъдат давани за пример на младите хора. 

  • Мария Парашкевова wrote on 15 април, 2016, 13:27

    Това е част от нашата история. Не се отказвам от миналото си. Всички паметници да стоят. Германците на Хитлер имат музей и не са съборили къщата му… Стига са ни унищожавали историята, целта им е да ни унищожат…


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн