Конференцията на БСП в Стара Загора преизбра Валентина Бонева за председател на местната организация

STZAGORA.NET
*
С гласовете на 99-ма делегати на 48-та редовна конференция на общинската организация на БСП в Стара Загора, проведена на 9 април 2016 г., за председател бе преизбрана Валентина Бонева. Изборът е бил между нея и Иван Митров, който е получил 45 гласа. Седем от общо деветимата, предложени за поста, са си подали самоотводи – до деня на конференцията Даниела Лекина и Стоян Тонев, а по време на самия форум това са направили проф.Бойчо Биволарски, Борис Боричев, Живка Аладжова, д-р Мариус Кирков и д-р Стефан Шишков.

За председател на 9-членната Контролна комисия на общинската организация е избран Господин Николов. Досегашният председател Зоя Кълвачева се е оттеглила, като оставва член на ОбС на БСП. От старите членове на КК са останали петима, новите имена са 4.

В новия състав на 41-членния Общински съвет на БСП – Стара Загора влизат знакови имена като Георги Гьоков, Трифон Митев, д-р Стефан Шишков, проф.Бойчо Биволарски, Борис Боричев, арх. Петър Влахов, Мариана Пенчева, Донка Черковска, Енчо Енев и др.

За делегати от Стара Загора на 49-я конгрес на БСП, който ще се проведе на 7-8 май т.г., са избрани 10 социалисти. Това са Валентина Бонева, Георги Гьоков, Борис Боричев, д-р Стефан Шишков, Трифон Митев, Даниела Лекина, д-р Мариус Кирков, Иван Митров, Илка Петкова и Зоя Кълвачева. Резервни делегати са Донка Черковска и Мариана Пенчева.

Постъпилите от основните партийни организации предложения за председател на Националния съвет на БСП са били 12 на брой, но Георги Гьоков си е направил самоотвод, а делегатите са гласували отвод на Красимир Янков поради това, че не е разпознат като изразител на местните интереси в Стара Загора, както и във връзка с процеси, развили се в общинската организация през последните години. Предложенията, които ще бъдат изпратени за разглеждане от конгреса, са за Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Михаил Михов, Сергей Станишев и Янаки Стоилов. Всички те ще бъдат поканени да дойдат на опознавателни срещи със социалистите в Стара Загора в периода до провеждането на партийния конгрес.

Новият състав на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП в Стара Загора ще бъде предложен от Валентина Бонева на първото пленарно заседание на съвета. Досега ИБ бе от 9 човека и по всяка вероятност броят им ще остане същият. Основните цели пред старозагорските социалисти остават, по думите на Бонева, организацията на БСП да се изправи и да води лява политика. Констатира се успокояване на вътрешнопартийния живот през последните 2 години, но едновременно с това се отбелязва, че в големите села на общината БСП не стои добре. “Обърнахме погледа си към това, да правим политика, а не да се занимаваме само със себе си” – отбеляза Валентина Бонева. Стои задачата и за изясняване на организационното състояние на партията в общината, тъй като някои от клубовете по интереси са изключително малобройни и с неблагоприятен възрастов състав.

Общинските съветници на БСП са 6-ма на брой. Нужно е и по-нататъшно синхронизиране на посоките между членовете на парламентарната група на БСП от Стара Загора и местните общински съветници.

В община Стара Загора основните партийни организации на БСП са 116 на брой, в това число 38 клуба по интереси. В тях към 31 декември 2015 г. членуват 1548 души. 156-ма са на възраст до 35 години, 173-ма – от 35 до 50 г. Останалите 1209 са над 50-годишни. За делегати на общинската конференция са били избрани 175 партийни членове. От тях като участници във форума са регистрирани 162-ма.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн