Турски тир прегази 6-годишно момче в Паничерево, шофьорът на косъм от линч

STZAGORA.NET
*
Тълпа гневни цигани атакува камиона, полицията едва спаси шофьора
*
Турски тир, пътуващ към Румъния, прегази и уби на място 6-годишно момченце от циганската махала в село Паничерево, община Гурково, съобщи “24 часа”. Произшествието стана малко след 12 часа днес по обяд в центъра на селото, което се пресича от международния път Свиленград-Русе.

Неясно как Юлиян, който ходел на детска градина в предучилищната възраст, се оказал под гумите на тежкия камион. Той бил буквално размазан върху паважа на пътя.

Вестта за трагедията се разнесла бързо и тълпа от около 400 гневни цигани атакували турския тир. Те се опитали неуспешно да свалят 25-годишния шофьор от кабината, за да го линчуват. Дошлите по спешност полицаи с кучета и жандармеристи, които са в Стара Загора заради мача “Берое” – ЦСКА, едва успели да го изведат на безопасно място.

В яда си и за отмъщение местните засипали стъклата на кабината на камиона с камъни, изпочупили стоповете и фаровете на камиона, а брезентът отзад бил разрязан. Едва няколко часа по-късно, когато бе вдигнат и трупът на убитото дете, те се поуспокоиха и започнаха да се разотиват.

Детето е едно от седемте деца на Красимир Атанасов и Минка Христова, които живеели на семейни начала без брак. Семейството било бедно, неотдавна бащата бил в затвора заради бракониерство на дърва, разказват в Паничерево. Докато той бил зад решетките, за Юлиян се грижела цялата циганска махала.

В Паничерево живеят близо 2 хиляди души, 75% от които са от ромски произход. Те са предимно безработни, каквито са и родителите на прегазения Юлиян, разказа пред “24 часа” кметът на селото Атанас Граматиков.

Международният път Свиленград-Русе, по който денонощно вървят тирове, разделя селото на две. През годините е имало идейни проекти тук да се изгради околовръстен път, но те са останали само на книга заради липсата на пари, обясни още кметът Граматиков.

Снимки: Нова ТВ
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн