Задържаха трима за кражба от купе в бързия влак София-Бургас

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Красимир Б., на 40 г., Лалко Ж, на 50 г., и Павел Л., на 46 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвоят – в съучастие и като съизвършители – престъпление по чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, като деянието за Красимир Б. и Лалко Ж. е извършено при опасен рецидив.

В хода на разследването е било установено, че на 26 март 2016 г. от купе на бързия влак от София за Бургас, тримата в съучастие и като съизвършители, са отнели раница, три мобилни телефона и други вещи от владението на трима пътници. При извършен обиск два от мобилните телефони били открити и иззети от Красимир Б., а третия е бил намерен изоставен в купе и предаден на служител на МВР. Установено е, че тримата обвиняеми са били осъждани многократно.

Определението на Районен съд – Стара Загора може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн