Георги Гьоков връчи дарение на Дома за деца „Българка“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Георги Гьоков, зам.-председател на парламентарната комисия по социална политика, посети Дома за деца „Българка“ в Стара Загора заедно с председателката на общинската организация на БСП Валентина Бонева. Двамата връчиха дарение на дома от името на парламентарната група „БСП лява България” и разговаряха с директора Пламен Бахов за социализацията, инициативите на 24-те деца, лишени от родителска грижа, за реализираната политика в социалните институции и връзката им с училищата.

Депутатът предаде благодарностите на колегите си, които в началото на месеца получиха ръчно изработени мартеници и лични послания за щастие от децата в дома. „Традиционните български символи бяха част от благотворителна акция на БСП, която цели да открои солидарността на членовете по един от най-наболелите обществени въпроси – нуждите на децата от домовете и състоянието на институциите, които ги приютяват”, каза депутатът.

В акцията се включиха редица домове от цяла България, сред които и старозагорският „Българка”. Гьоков поднесе кухненски електроуред, нужен за Дома, дарение от Парламентарната група на „БСП лява България”. Пламен Бахов сподели с удовлетворение новите занимания в извънучилищно време на децата, които са свързани с умения в двора и кухнята. През март те се подготвят за участие във Великденския спортен турнир в София.
#gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн