Министър Ивелина Василева в Стара Загора: МОСВ е събрало 2 млн. лв. от глоби през 2015 г.

STZAGORA.NET
*
Приоритет на МОСВ е контролната дейност, която се осъществява от всичките ни структури в страната. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по време на Шестия зимен университет на Старейшини ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора. Събраните глоби през миналата година са около 2 милиона лева, което показва волята ни за контрол и недопускане на практики, които не са в съответствие с екологичното законодателство, добави министърът.

В контекста на темата на форума – сигурността, Ивелина Василева каза, че макар и някои трудно да намират връзката й с екологията, усилията за опазването на околната среда са важен фактор от сигурността. Живеем във времена, в които внимателно трябва да се отнасяме към замърсяванията, усеща се ефектът от измененията на климата, добави министърът. „Екологичните въпроси често надхвърлят националните териториални граници. Защото има кризи, които могат да станат трансгранични и глобални. Затова нашите политики са насочени към осигуряване на тази сигурност“, каза Ивелина Василева.

Министърът отбеляза, че в края на 2015-а МОСВ е отчело изключително добри резултати на инвестициите по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ – изградени бяха 36 нови пречиствателни станции, 14 бяха модернизирани, близо 900 000 души бяха свързани към изградената ВиК мрежа, която е с обща дължина около 2600 км. Изградени бяха и 18 регионални системи за управление на отпадъците. „Продължаваме да работим усилено и по новата оперативна програма. Ресурсът по нея е 3,5 млрд. лв,“, добави Василева.
#бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн