Община Стара Загора обнови цялостно ЦДГ “Пролет”. Днес откриха официално детското заведение

STZAGORA.NET
*
След основния ремонт и преоборудване, извършени през 2015 г., с водосвет днес официално беше открита обновената сграда на Целодневна детска градина №13 “Пролет” в Стара Загора. Гост на тържеството бе зам.-кметът на Общината Иванка Сотирова. В поздравлението си тя каза следното:

- Ние сме в навечерието на 25 март – Благовещение, който е Ден на майката. Във Вашата градина всички вие се грижите като майки за децата и затова градината е една от най-предпочитаните. Знаете какви бяха условията преди и как трудно се нареждат приоритетите кое детско заведение да бъде първо и кое следващо. Слава Богу че и в миналия, и в този мандат на кмета г-н Живко Тодоров са заложени приоритетно ремонти на детските заведения и училищата. Миналата година с ремонта на ЦДГ №13 приключи изпълнението на капиталовата програма за 2013 г. Надявам се в този мандат да бъдат ремонтирани всички детски заведения – така, както кметът е обещал. Защото децата на Стара Загора са много важен приоритет. В новоприетия закон за предучилищно и детско образование ще има нов регламент и децата ще могат да бъдат приемани от 2-годишна възраст в детските заведения. Това въвежда и нови изисквания към работещите в тях. Защото възпитанието на децата е много важно да започне още в предучилищната възраст. Имаме много пропуснати възможности, които трябва да наваксваме. Децата трябва да се научат на екипна работа, да се научат да бъдат толерантни помежду си, да се научат на взаимопомощ. И не на последно място – да има отношение към Бог, което ни прави истински хора. Оттук трябва да започне възпитанието. Досега в годините назад малко бяха пропущани нещата. Затова и отговорността на учителите в детските заведения е изключително голяма. В процеса на отглеждане, възпитаване и обучаване на децата предизвикателствата пред всички нас са много големи. Общината инвестира в ремонта и обзавеждането на ЦДГ “Пролет” малко повече от 400 хиляди лева, което за бюджета на Стара Загора никак не е малко. И ето че днес условията тук са много добри. Има и немалко инвестиции, които са направени от самата градина, чието ръководство добре стопанисва и управлява бюджета си. Поздравявам директора и целия екип, както и родителите, които много стриктно контролират, напътстват и подпомагат дейността на градината. Неслучайно има толкова предпочитания за записване в тази детска градина. На добър час, нека да бъде пролетно настроението през цялата година и да отглеждаме здрави и читави деца!

Директорът на ЦДГ “Пролет” Борислава Христакиева не скри радостта си от приятната изненада в очита на гостите на тържеството.

“Виждам радостта и усмивките на децата, които всеки ден идват тук – каза тя. – Както и на родителите им, когато ги оставят сутрин. Усещам удовлетворението на моите колеги от това, че нашата детска градина “Пролет” доби съвременен и модерен облик. Защото ЦДГ №13, която е една от водещите детски градини в града ни, вече има съвсем нова визия, отговаряща на всички съвременни изисквания. Всичко това ме изпълва с радост и ме кара да се чувствам горда от постигнатото. През лятото и есента на 2015 г. най-сетне планираният основен ремонт стана реалност. Той бе извършен изцяло с общински средства, също както и последвалото обзавеждане. Затова поднасяме искрените си благодарности на Община Стара Загора и на нейния кмет г-н Живко Тодоров. Също така и на Общинския съвет, който включи реконструкцията на ЦДГ №13 в инвестиционната програма на Общината за миналата година. Особено сме благодарни за бързата реакция по пребазирането на нашите деца, благодарение на която децата и техните родители не усетиха дискомфорт.

Изпълнител на обновлението на ЦДГ “Пролет”, в която се отглеждат 124 деца в 4 групи, е “Билдинг Комфорт” ЕООД. Изпълнител на поръчката за доставка на ново обзавеждане е кооперация “Панда”.




#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн