Чешкият писател Иржи Хаичек представя в Стара Загора две свои книги

STZAGORA.NET
*
На 23 март 2016 г. (сряда) от 18:00 ч. в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора чешкият автор Иржи Хаичек ще представи две свои заглавия, излизащи на български език – “Рибя кръв” и “Селски барок” на издателствата “Парадокс” и “Изида”. Двете книги са носители на най-престижната чешка литературна награда „Магнезия Литера“. Излизат на български през март 2016 г.

Преводач на “Рибя кръв” е старозагорецът Владимир Пенчев, който от години живее в София. Преводач на “Селски барок” е Красимир Проданов.

Организатор на събитието е Чешкият културно-информационен център в България. Предвидени са авторски четения в Пловдив (22 март), Стара Загора (23 март) и София (24 март).

Иржи Хаичек принадлежи към реалистичното течение в съвременната чешка литература. В прозата си черпи теми основно от атмосферата на южночешкото село и малкия град. Той е основният автор на бърненското издателство „Host“.
#gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн