Общинският съветник Янко Янков внесе предложение за два пъти по-ниска глоба при репатриране на коли в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Днес Янко Янков, общински съветник от Местна коалиция “ИСТИНАТА ЗА СТАРА ЗАГОРА”, внесе предложение за намаляване на глобата за репатриране на неправилно паркиралите моторни превозни средства. Той изпрати до медиите текста на предложението с мотивите към него:

ДО
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
СТАРА ЗАГОРА

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е
ОТ ЯНКО ГЕОРГИЕВ ЯНКОВ – ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК

Относно: Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

С Решение № 107 от 29.03.2012 г на Общински съвет Стара Загора е приета Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора. В наредбата е определена такса от 20 лева за принудително задържане на неправилно паркирали ППС в границите на „Зелена зона“,а за принудително преместване на неправилно паркирали превозни средства таксата е 60 лева, освен тези 60 лева се заплаща и 1,20 лева на час за отговорното пазене на автомобила в предназначеното за това място. Човешкият ресурс и километрите на буса със скобите е един и същ като на паяка, а цената му е три пъти по-висока. Таксата в Стара Загора за принудително преместване на неправилно паркирали ППС е еднаква с тази в София и по-висока от други по-големи градове. Освен това тази такса е определена, когато цените на горивата бяха доста по-високи от сегашните, разбира се няма място за сравнение и разстоянията, които изминават паяците в София и Стара Загора до наказателните паркинги. За да бъде законна глобата освен тези 60 лева трябва да бъде написан фиш или АУАН, който фиш е минимум 20 лева за неправилно паркиране, така сумата на нарушителя вече става 80 лева, към които като добавите престой на наказателния паркинг по 1.20 лв. на час, таксито да отидете до наказателния паркинг и времето, което сте си изгубили, сумата с която ще се разделите възлиза на близо 100 лева. При минимална заплата от 420 лева за страната, една четвърт от нея са страшно много пари, затова предлагам Общински съвет Стара Загора да приеме следното:

Р Е Ш Е Н И Е
На основание чл.21, ал. 1, т.23 и чл.21, ал.2 от ЗМСМА, във връзка с чл.36, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора, Общински съвет Стара Загора приема изменение и допълнение в Наредбата определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора, както следва:

В чл.52а,ал.2 се правят следните изменения:

„такса в размер на 60.00 лева“ се заменя с „такса в размер на 30.00 лева “
„в размер на 30.00 лева“ се заменя с „в размер на 15.00 лева“

С уважение:
(ЯНКО ЯНКОВ)
#gerb

бутон за споделяне

2 коментари on “Общинският съветник Янко Янков внесе предложение за два пъти по-ниска глоба при репатриране на коли в Стара Загора”

  • marga wrote on 18 март, 2016, 9:09

    трябва да са Два пъти по големи глобите

  • драго wrote on 18 март, 2016, 9:34

    ние да не сме олигофрени,за да ни пречи 1 кола на 1000 човека


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн