Община Стара Загора подкрепя инициатива на Mall Galeria за откриване на млади таланти

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора подкрепя инициативата на Mall Galeria – „Галерия” търси млади таланти“, чрез която ще бъдат дадени четири едногодишни стипендии на ученици от 7 до 12 клас в категориите „Музика“, „Театър“ и „Рисуване“.

Протичането на конкурса е разделено на 3 етапа:

* онлайн регистрация за участие – до 25 март 2016 г. включително, в интернет страницата на мола www.galleriasz.bg
* предварителни кастинги на записалите се за участие кандидати на 28 и 29 март 2016 г.;
* финали на 2 април и 9 април 2016 г.

Всеки желаещ да участва в конкурса трябва:

1/ да е ученик в VII, VIII, IX, X, XI или XII клас;

2/ да има достъп до интернет от настолен/преносим компютър или от друго смарт устройство;

3/ в периода на записване за участие – на страницата www.galleriasz.bg да попълни онлайн регистрационен формуляр с 3 имена, дата на раждане, учебно заведение и клас, телефон за връзка, електронен адрес и да избере категорията, в която се откроява таланът му, измежду:

* „Музика“ с подкатегории:
- пеене
- музикален инструмент

* „Изобразително изкуство“
* „Театрално майсторство“

„Galleria търси млади таланти“ е социално насочен проект, който цели да открие младите таланти в града и финансово да подпомогне разгръщането на дарбата им в продължение на една календарна година. Стипендиите са на обща стойност 7200 лв.

Членове на журито са изявени културни дейци от Стара Загора в сферата на музиката, изобразителното изкуство и театъра. Зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания в Общинския съвет Милена Желева и областният управител Георги Ранов са поканени за почетно жури на конкурса. Гласуването ще бъде на принципа на мнозинството, като за всяка категория ще бъдат избрани по 10 финалисти, един от които ще спечели едногодишна стипендия в размер на 1800 лв. Предвижданите дати за финалите са 2 април за „Изобразително изкуство“ и „Театрално майсторство“ и 9 април за „Пеене“ и „Музикален инструмент“.

Повече подробности за условията на конкурса във всяка една категория, за сроковете и журито може да прочетете на адрес www.galleriasz.bg
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн