От “Запазете Бедечка” съобщават за сеч в северната част на парка

STZAGORA.NET
*
Започва сеченето на растителност и заравняването на терени и в залесената част на парк “Бедечка” в Стара Загора, съобщават от неформалната група “Запазете Бедечка”. Изорани са терени в непосредствена близост да алеята за прочутото вековно дърво – Стария чинар, срещу магазина на “Лидл”. Според плана за застрояване тази алея скоро няма да съществува. Към днешна дата нямало яснота кой стои зад сечта.

Вероятно предприемачи ще се опитат да се възползват от почивните дни, за да започнат строеж в залесената част на парка. Месеци по-рано в незалесената му част започна строеж на обект от верига хипермаркети, припомнят от групата.

Парк “Бедечка” беше скандално реституиран като земеделски имоти, а по-късно бе приет и крайно противоречив план за застрояване. Това предизвика поредица протести.

В последните седмици подобни казуси имаше и във Варна. Затова и групите за запазване на градските паркове в няколко града започнаха да действат координирано. Последната им среща беше в неделя в София и на нея бяха набелязани общи действия.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн