Предстоящо: Празничен концерт-спектакъл на Операта, Театъра и Военния духов оркестър, посветен на 3 март

STZAGORA.NET
*
„Гласовете на България… за България!”
2 март от 19 часа, в залата на Операта

По повод Трети март три от най-значимите културни институции в Стара Загора – ДТ “Гео Милев”, Държавна опера – Стара Загора и Военният духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада канят на съвместен празничен концерт-спектакъл. Участват: артисти от ДТ „Гео Милев” с режисьор Евгени Господинов, солисти, хор и оркестър на Държавна опера – Стара Загора и Военният духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада с диригент капитан Цветомир Василев.

Ще се насладим на разнообразни изпълнения от съкровищницата на националното ни наследство: обработки на народни песни, арии и маршове, както и златни страници от българската словесност. Ще чуете за първи път „Решителност и чест“ – химн на ІІ-ра Тунджанска механизирана бригада, текст Мария Донева, музика и аранжимент полк. Деян Диханов (бивш глaвeн диpигeнт нa Гвapдeйcкия дyхoв opкecтъp). Нека споделим тези мигове на гордост и радост. С българските песни и словата български – за чест и достойнство! Да бъдем заедно, да празнуваме заедно! Билети – на касите на Операта и на Драматичния театър.

ИЗЛОЖБА

Преди началото на концерта – в 18 часа във фоайето на Операта (партер) ще бъде открита самостоятелната изложба-живопис „Докосване“ на известния български художник Владимир Кондарев. Изложбата включва 35 платна. Премиерата й бе на традиционните Яворови дни в Чирпан през януари. Художникът и неговото творчество ще бъдат представени от поета Ангел Кроснев.

Владимир Кондарев е роден на 29 март 1959 година в Чирпан. През 1978 година завършва Художествената гимназия в Казанлък, специалност скулптура. От 1982 до 1986 година специализира скулптура в София. Сериозните занимания на Кондарев с живопис датират от 1985 година. През 1986 година се завръща в родния си Чирпан и постъпва на работа в Чирпанската художествена галерия, където работи и до днес като уредник. Участвал е в осем национални изложби. Има зад гърба си и 14 самостоятелни изяви в Чирпан, Поморие, Стара Загора, Карлово, Пловдив, София и други градове от страната. Създава и акварели, рисува и корици на книги, както и илюстрации по стихотворения на изтъкнати български лирици. Участва в осем национални изложби, организирани от СБХ в София, Пазарджик и Пловдив. Живее и работи в града на Яворов и Димитър Данаилов, град Чирпан. Синът на Владимир Кондарев е талантлив млад музикант.

Държавна опера – Стара Загора

 

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн