Институции насърчават отговорно поведение при учениците с интересна викторина и игри

STZAGORA.NET
*
На 26 февруари (петък) от 13.30 часа в залата на третия етаж на Центъра за наука, култура и изкуство ще се проведе ученическа викторина на тема „Няма различни! Всички трябва да знаем!“. Събитието има за цел повишаване на информираността на младите хора относно ХИВ/СПИН и сексуално предаваните инфекции, влиянието на алкохола върху здравето и поведението им, и насърчаване на отговорно сексуално поведение,.

В надпреварата ще вземат участие пет ученически отбора, съставени от трима състезатели от 7 и 8 клас на Природо-математическа гимназия „Гео Милев“, Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, СОУ „Железник“, СОУ „Максим Горки“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. В три кръга отборите ще отговарят на въпроси и ще решават казуси по темите „Алкохолна зависимост“, „Сексуално предавани инфекции“, „Рисково сексуално поведение“. Ще бъдат изготвени и колажи на тема „Няма различни! Всички трябва да знаем!“. За изчерпателността, коректността, креативността и ясно изразените послания ще следи тричленно жури. То ще е съставено от представители на Регионална здравна инспекция – Стара Загора, Центъра за наука, култура и изкуство и Превантивно-информационния център по зависимости. За участието и представянето си във викторината отборите ще получат грамоти, плакет, както и здравно-информационни материали.

Инициативата е във връзка с провеждането на втория етап на анти-СПИН кампанията и е дело на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора, Превантивно-информационния център по зависимости, Центъра за наука, култура и изкуство, със съдействието на педагогическите съветници на участващите училища.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн