Задържаха 22-годишен от с.Ястребово за кражба на меден казан, домашна ракия, телевизор и други вещи от къща

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 22-годишния Мариян Б. от село Ястребово, общ. Опан, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за отнемане на чужда вещ чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, като деянието е извършено в условията на повторност – престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.7, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 30 януари 2016 г. в село Ястребово, общ. Опан, Мариян Б. чрез счупване на стъкло на прозорец и разбиване на входна врата на къща е отнел телевизор, мобилен телефон със сим-карта, меден казан с вместимост 130 литра заедно с капак и серпентина към него, както и 12 литра домашна гроздова ракия, всичко на обща стойност 604 лева, от владението на собственика. На следващия ден той продал вещите. Престъплението е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за кражба.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Мариян Б. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Мариян Б. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн