Оцениха Стара Загора като дестинация за културен, балнео, СПА и конферентен туризъм

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора беше оценена от професионалистите като дестинация с отлични възможности за развитие на културен, балнео, СПА и конферентен туризъм. Това стана по време на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“, което се проведе от 11 до 13 февруари в София.

В деня на официалното откриване на „Ваканция и СПА експо“ щандът на Община Стара Загора беше посетен от министъра на туризма Николина Ангелкова, ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, представители на ведомството, национално представени браншови сдружения и др.

Възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага бяха представени за 12-та поредна година на щанд, изграден по специален дизайнерски проект, в стила на античната архитектура. Визията на щанда привлече интереса, както на професионалистите участващи в борсата – туроператори и туристически агенти, така и на всички посетители.

В дните на изложението Туристическият информационен център, съвместно с Регионален исторически музей – Стара Загора и хотелите „Форум“, „Уникато“ и Парк-хотел Стара Загора, представи туристически продукти и маршрути, свързани с културно-историческото наследство, календара на събитията, балнео и СПА центрове, обекти за отдих и спорт. Интересът на посетителите на щанда беше насочен към античното наследство на града, най-добре запазените жилища в Европа от музея „Неолитни жилища“, уникалния за страната „Музей на религиите“ и Старозагорските минерални бани като СПА и уелнес дестинация. Богатият и разнообразен календар от културни и спортни събития на Община Стара Загора, както и музейните обекти на града, провокираха интереса и на авторитетни информационни издания в бранша.

В първият ден на изложението с демонстрации на основната сцена се представиха Прабългарска школа за оцеляване “Бага-Тур” и Държавен куклен театър Стара Загора.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн