Обществено обсъждане подготви условията за кандидатстване по европроект за модернизация на градския транспорт в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Обществено обсъждане на документация по процедура за разработване на пакет документи и Формуляр за кандидатстване за финансиране в съответствие с изискванията на Регламент 1303/2013 на Европейския парламент и Съвета, насочен към модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в гр. Стара Загора – II фаза.

На 04.02.2016 г. в Община Стара Загора се проведе обществено обсъждане на възможните варианти за надграждане на успешно изпълнения проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора”. Същите бяха презентирани от г-н Георги Георгиев – Управител на „УИГ България“ ЕООД – изпълнител по Договор № 2196/08.09.2015 г. с предмет „Разработване на пакет документи и Формуляр за кандидатстване за финансиране в съответствие с изискванията на Регламент 1303/2013 на Европейския парламент и Съвета,“.

Различните варианти презентирани от „УИГ България“ ще бъдат представени на Общински съвет Стара Загора, като един от тях ще бъде одобрен и включен във Формуляра за кандидатстване на Община Стара Загора за финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 , приоритетна ос 1: Устойчиво и интегрирано градско развитие.

Реализацията на проектното предложение ще допринесе за:
- Подобрена мобилност за цялото население;
- Намаляване на задръстванията на движението и подобряване на перспективите на градския транспорт;
- Опазване на околната среда;
- Подобряване на безопасността на обществения транспорт.
#

споделяне в социални мрежи

2 коментари on “Обществено обсъждане подготви условията за кандидатстване по европроект за модернизация на градския транспорт в Стара Загора”

  • Ел wrote on 6 февруари, 2016, 8:34

    Защо махнахте 20-те процента намаление за пенсионерите? Спираме да пътуваме с градския транспорт и вместо 1.60 лв няма да вземете нищо-е къде ви е печалбата? Кмете, автобусите и тролеите ви хлопат полупразни заради скъпите билети и махнатите предимства на пенсионерите с “огромните” пенсии над 350 лв. Но всички вие не ползвате градския транспорт-откъде да ги знаете тези работи,а “опозиционните ” съветници…

  • иван wrote on 7 февруари, 2016, 17:33

    кога ще има удобен автобусен транспорт от кв.Три чучура север до кв. Индустриален и кв.К.Ганчев и до мол Галерия .Сегащната транспортна схема облагодетелства направлението кв.Железник -кв.Зора и затова има толкова много автомобилен трафик


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн