Поставиха предупредителни надписи против влизане в Чинията на Бузлуджа

STZAGORA.NET
*
Служители на Областна администрация и на РД ПБЗН-Стара Загора поставиха вчера 8 големи табели с надпис „Внимание! Влизането забранено! Падащи предмети! Опасно за живота!” на паметника на връх Бузлуджа. Освен това за пореден път бе затворен с метални заварени решетки един от импровизираните входове, през който туристи се опитват да се промушват в рушащата се сграда.

Това е поредният опит да бъде спряно нашествието към обекта, който въпреки опасностите, които крие, продължава да привлича млади хора, жадни за атракции.

Този път забранителните табели са поставени нависоко с цел да не бъдат откраднати. Големите надписи с червени букви се виждат добре от всеки новодошъл. Служителите, които вчера работиха при много лошо и студено време през целия ден, за да затворят входа, са засекли десетки ентусиасти – българи и чужденци, които напирали да влизат вътре.

От Областна администрация за пореден път предупреждават хората да бъдат внимателни, да не рискуват живота си и да спазват забраните, които са наложени единствено с цел да бъде съхранено човешкото здраве.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн