Селските кметове поискаха подобряване на услугите на операторите в община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
От електроснабдителната компания ЕВН не са извършвали подрязване на клоните на дърветата на територията на община Стара Загора поне 6 години, което е честа причина за възникване на токови удари в мрежата. ВиК подобряват услугите си за населението в селата, но продажбите на вода не се увеличават. Затруднения има при доставката на мобилни телефонни услуги за жителите на северните и северозападни райони на общината заради релефа на терена. Тези и други констатации бяха направени по време на проведената днес среща на кметовете и кметските наместници с представители на фирмите, осигуряващи електроснабдяването, водоснабдяването и телекомуникациите в селата.

От ЕВН уточниха, че вече е наета фирма, която ще се грижи за окастрянето на прорасналите клони и изоставането ще бъде наваксано. Ще бъдат взети мерки и за опасните наклонени стълбове по места, увериха от компанията. В много от селата не са редки случаите на ниско напрежение в мрежата или често спиране на електричеството. В с.Братя Кунчеви се води кампания против зачестилите кражби на електричество, стана ясно още днес по време на срещата, организирана от секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов.

С изключение на селата Пряпорец и Борилово проблеми с водоснабдяването на старозагорските села няма. От ВиК уверяват, че вземат мерки за ликвидирането им. Въпреки сложността е бил решен проблемът и с водата на Арнаутито и Руманя, което обаче не е довело до увеличаване на събираните суми за потребление, увери представителят на фирмата. Селските кметове поискаха още бързо да се ремонтират участъците, разкопани при ремонтните дейности.

За проблеми в телекомуникациите сигнализираха кметовете на селата Борилово, Християново, Яворово, Лозен и Пъстрово. Селските кметове поискаха от операторите да бъдат информирани предварително, когато предстои прекъсване на услугите, поради планирани ремонти или профилактика. Някои изразиха и благодарност към екипите на операторите, които оказват съдействие на населението при наводнения, или други природни бедствия.

Срещата с представители на операторите в общината беше поискана от кмета Живко Тодоров с цел подобряване на качеството на услугите за населението.
#gerb

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн