Две години и два месеца ще лежи в затвора габровлия за изнудване на немски гражданин и отнемане на автомобила му в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Казанлък постигна осъдителна присъда от две години и два месеца лишаване от свобода при строг режим спрямо Богдан И. (22 г.) от Габрово, обвинен за четири престъпления: изнудване, противозаконно лишаване от владеене на моторно превозно средство, принуда и закана и държане на наркотични вещества – престъпления по чл. 213а, ал. 2, точки 1,2 и 4 и по чл. 346, ал. 2, точка 1, и по чл. 143, ал. 1, и по чл. 354а във връзка с чл. 20, ал. 1 от Наказателния кодекс. Две от престъпленията – изнудване и противозаконно лишаване от владение на моторно превозно средство, са извършени в съучастие с Асения Ч. (20 г). от Габрово. Тя е осъдена на две години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок.

Двамата са признати за виновни за това, че на 2 септември 2015 г. в местност край паметника на връх Бузлуджа, общ. Казанлък, в съучастие и с цел да принудят немския гражданин А.С. (52 г.) да се разпореди в тяхна полза с 15 000 евро, са го заплашили с насилие, като деянието е придружено със заплаха с убийство и той е изпитал основателен страх за живота и здравето си. На немския гражданин е била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане по лицето и болка в главата и гърба.

Двамата са признати за виновни и за това, че на 2 септември 2015 г. в Казанлък, на бензиностанция, в съучастие са отнели лек автомобил марка „Фолксваген Голф“ на стойност 19 656 лева от владението на немския гражданин А.С. с намерение за противозаконно ползване, като е последвала повреда на моторното превозно средство за 777 лева и са го оставили без надзор.

Асения Ч. е осъдена също така да плати глоба от 3000 лева и е лишена от правото да управлява автомобил за десет месеца. Богдан И. ще плати 3500 лева глоба и е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година. Той е осъден и на глоба от 500 лева за незаконно държане на 0,009 грама марихуана.

Съдебният акт е по постигнато споразумение между прокуратурата и обвиняемите, одобрено от Районен съд – Казанлък, и е окончателен.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн