Благодарствена грамота от кмета Живко Тодоров, знака на Стара Загора и подаръци получи Мария, спасителката на шофьора

STZAGORA.NET
*
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров се срещна днес с деветокласничката от Спортното училище Мария Стоилова, която спаси живота на водач от градския транспорт в областния град. Заедно със зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова той благодари на смелото момиче за доблестната му постъпка.

“Мария извърши истински подвиг и показа, че е голяма по душа и сърце. Тя заслужава нашите адмирации и е пример за всички нас – да бъдем хора, да даваме от себе си. Тя даде най-важното – спаси един човешки живот. Затова искам да благодаря на Мария от името на цялата старозагорска общественост и от името на Общината. Ние ще бъдем до нея и ще продължим да й помагаме, както и до всички деца, които имат нужда от подкрепа” – каза кметът. В знак на благодарност той й връчи Знака на Стара Загора, благодарствена грамота и подарък – лаптоп. Живко Тодоров съобщи още, че е открита дарителска сметка на името на Мария, а общински съветници ще внесат предложение в ОбС да й бъде отпусната стипендия докато учи. Подарък получи и съученичката на Мария – Янка, която е била заедно с нея по време на смелата й постъпка в тролея.

Красимира Чахова подари на Мария златния си медал, спечелен на последната Балканиада по лека атлетика в Солун, както и дарение от спортен клуб “Ракета” – с. Богомилово. Иванка Сотирова пък обяви, че наша фирма – “Буллок Интернешънъл” ЕООД, която работи с деца от 7-8 до 12 клас в областта на кариерното ориентиране, е предложила безплатно да помогне Мария да продължи образованието си в Англия.

Управителят на общинската фирма “Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД подари на Мария безплатна карта за цялата градска мрежа и обяви, че фирмата ще поеме таксата за шофьорския й курс, когато дойде време.

На свой ред Мария Стоилова си пожела само едно – Спортното училище, в което тренира плуване, да се премести, по възможност, по-близо до центъра на града. Както и да й помогнат впоследствие да стане треньор на младите плувци.

Желаещите да помогнат за образованието на Мария могат да даряват средства по банков път в:

УниКредит Булбанк

София – клон „Калоян“ № 3

Получател: Фондация „Благотворител”

Основание: За Мария

IBAN: BG12 UNCR 7630 1076 5935 18

BIC: UNCRBGSF

Средствата от кампанията ще бъдат отпускани целево според образователните нужди на момичето от тристранна комисия с представители на Фондация „Благотворител“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ и дом „Мария Терезия“ в Стара Загора, където живее храброто момиче.

Срещата привлече широк медиен интерес

#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн