В Стара Загора отличиха участници в конкурса “Пожарникар на годината”

STZAGORA.NET
*

Николай Йосифов

На 19.01.2016 г. в сградата на РСПБЗН – Стара Загора беше проведен областния етап от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Призът се дава на служители с висок принос за осигуряване пожарната безопасност на населението и тяхното имущество през 2015г. Победителите бяха наградени от ръководството на РДПБЗН:

* Oт направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности: Христо Георгиев Пеев – старши пожарникар в група ПГ и СД при РСПБЗН – Казанлък.

* Oт направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители на старши ръководни, ръководни и изпълнителски длъжности: инж. Цветомир Йонков Цонков – инспектор в група ДПК и ПД при РСПБЗН – Казанлък;

* От направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности: Николай Иванов Йосифов – мл. инспектор в група ДПК и ПД при РСПБЗН – ТЕЦ Марица Изток 2

За участие в националния заключителен етап на конкурса беше номиниран: Николай Иванов Йосифов.

Николай Иванов Йосифов участва активно в извършването на тематичните и контролни проверки в ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД, а също така и в подготовка и обучение на доброволните ядра по цехове и отдели към електроцентралата. Мл. инсп. Йосифов е извършил 13 контролни проверки, от които 9 по ново строителство. Тематичните проверки са 1252, при които са проверени и контролирани 983 акта за огневи работи. Редовно участва в обучението и инструктажите на изпълнителите и ръководителите на огневи работи на всички външни фирм, участващи в ремонтната дейност в ТЕЦ “Марица Изток 2” ЕАД. Провел е 18 обучения по противопожарна тематика на изпълнителите и ръководителите на огневи работи – общо на 129 заварчици. За констатирани нарушения на правилата и нормите на пожарна безопасност е съставил 2 констативни акта. Връчил е 26 разпоредителни документа, като е предписал за изпълнение 51 мероприятия.

Важно е да се отбележи една негова проявена самоинициатива, свързана с оказване на помощ на пострадали граждани при ПТП. На 26 юни 2015 г. на околовръстния път между с. Богомилово и Стара Загора е възникнало ПТП. Движейки се в същата посока по това време, мл. инсп. Николай Йосифов веднага спира и реагира, като започва да евакуира пострадалите от преобърналия се автомобил. Заедно с други водачи на МПС изправя автомобила на колела и взема мерки за обезопасяването му, за да не създава опасност за пътната обстановка. В знак на признателност за оказаната помощ е изпратено до ръководството на РДПБЗН – Стара Загора благодарствено писмо от потърпевшата при пътно-транспортното произшествие.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн