Скоро ще започне санирането на първите 59 жилищни сгради в Старозагорска област

STZAGORA.NET
*
137 е броят на регистрираните към 14 януари сдружения на собственици по Националната програма за енергийна ефективност за саниране на многофамилни жилищни сгради в Старозагорска област. Най-много са те в община Стара Загора – 91 и в община Казанлък – 26.

Броят на сключените тристранни договори между кметовете на общини, областния управител и Българската банка за развитие е 107. На първо място отново е община Стара Загора със 71, а след нея е Казанлък с 19 договора.

За 59 жилищни сгради от областта са стартирали дейностите по саниране с изготвянето на проекти и другата необходима документация. Предстои в най-скоро време да започнат и строително-монтажните работи в тях.

В понеделник, 18 януари, областният управител инж. Георги Ранов ще присъства в София на среща, организирана от МРРБ, на която ще бъдат обсъдени последните промени в методическите указания за работа по Националната програма за енергийна ефективност и ще бъдат дадени нови насоки за работата по нея. На срещата в НДК ще бъдат разисквани и възможностите за финансиране на мерки по енергийна ефективност по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн