4-8 сантиметра е новият сняг от тази нощ в Старозагорска област, пътната обстановка е спокойна

STZAGORA.NET
*
В Областната администрация тази сутрин се състоя поредното заседание на кризисния щаб.

Пътната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Новият сняг, който вяла снощи, е с дебелина от 4 до 8 см. Няма затворени пътища и проходи. От 0 ч. до 3 ч. през нощта е бил затворен Проходът на републиката по искане на Великотърновска страна заради ледения дъжд, който е валял в региона на Велико Търново. След това проходът е отворен и няма ограничение за движението на моторни превозни средства.

Двете почистващи фирми продължават да обработват пътищата със сол и пясък. Заради започналото покачване на температурите и евентуалната опасност от заледяване довечера, фирмите ще започнат в следобедните часове и отново на сутринта да обработват участъци с очакван водосбор от топящ се сняг по пътните артерии. В Старозагорска област за изтеклото денонощие по пътищата са работили 109 почистващи машини.

Към 9 ч. тази сутрин е подаден сигнал за участък от 100-150 м с гъста мъгла при надлеза на жп линията на пътя Мъглиж-Тулово. Там е необходимо да се кара с повишено внимание.

В участък от изхода на Стара Загора към с. Богомилово и пътна връзка към Чирпан са образувани заледявания. На заседанието на кризисния щаб бе взето решение за оказване на съдействие за почистване с техника на “Пи Ес Ай”.

За изтеклата нощ на територията на областта не са регистрирани тежки ПТП. Няма закъсали коли.

От EVN съобщават, че в областта няма аварии и населени места без енергозахранване.

От Областна администрация бе изразено желание за съдействие от екипите на снегопочистващите фирми – при забелязване на превишаване на речните нива веднага да се подава сигнал.
#gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн