Млад социалист дари 600 лева на читалището в братядаскаловското село Медово

STZAGORA.NET
*

Веселин Калчев

600 лева дарение на читалището в село Медово направи председателят на Младежкото обединение на БСП в Братя Даскалови Веселин Калчев. Средствата са за носии на фолклорната група „Медовка” за народни и стари градски песни.

„Трябва да съхраняваме фолклорното творчество и да подкрепяме читалищните деятели и с лични усилия, тъй като чрез тях традициите и българщината се опазват в малките населени места” – каза Веселин Калчев. Той сподели, че неслучайно е направил дарението тук. Според него читалище „Саморазвитие–1903” в Медово поддържа огъня на духовността жив във време, когато липсват ценности и хората все повече се отдалечават от родовите си корени.

Гласовитите певици имат отговорната задача през 2016 г. да представят родното място на фестивали и да открият събора на Янкова поляна през месец май по идея на кмета на Медово.

С благодарност и топли думи на признателност прие дарението читалищният секретар Иванка Русенова, която тази вечер събира десетината даровити медовки, за да им съобщи новината.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн