Старозагорските социалисти от партийната организация „Център” направиха „Солидарна Коледа” за 40 деца

STZAGORA.NET
*
Народният представител от „БСП лява България” Георги Гьоков и партийната организация „Център”, в която членува, направиха коледни подаръци за децата, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом” в Стара Загора. Благотворителната инициатива е част от кампанията „Солидарна Коледа” на БСП. Центърът за настаняване от семеен тип „Малък групов дом” е приютил в 5 жилища 40 деца, изведени от социалните институции. В едно от жилищата в старозагорския квартал „Три чучура-юг”, социалистите изненадаха празнично настанените там деца.

„Моята организация всяка година традиционно, преди светлия християнски празник Рождество Христово, събира средства и дарява деца, възрастни или институции в нужда. Тази година станахме съпричастни на празничното вълнение и на коледните приготовления на децата в едно от жилищата на Центъра”, сподели Гьоков.

Депутатът гостува при децата с председателя на общинската организация на БСП Валентина Бонева и с младите социалисти Марина Георгиева и Владимир Грамовски. Те донесоха пакети с лакомства, топли чорапи, плодове, ученически пособия и др. Жизнерадостната среща изпълни с удовлетворение гостите и домакините, които реализират социалната услуга.

„С нашата съпричастност ние правим опит да доближим празничната среда на грейналите детски очи до домашната и да споделим още една солидарна Коледа с надежда”, каза Гьоков, който покани любознателните малчугани на гости в Парламента. По време на срещата се роди и идея за 10-годишнината на дома да бъде организиран конкурс за най-добра детска рисунка, в чиято подготовка ще участват и новите им приятели.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн