Евгений Жеков, областен председател на ЗНС – Стара Загора: Обединени – успяхме! Посоката е консолидация!

STZAGORA.NET
*
След този много добър резултат на местния вот, който постигна коалиция Народен съюз, смятам, че трябва да продължим само в една посока – консолидация. Резултатите са повече от добри, но Народен съюз все още е на доста голямо разстояние от сигурността, че на едни следващи парламентарни избори може спокойно да се яви самостоятелно и да има собствена парламентарна група. Ако говорим в абсолютни цифри – към 100-те хиляди гласа, които спечелихме на местния вот, трябва да прибавим още толкова, а това означава сериозна работа. Нека припомня, че президентските избори са следващата есен. Ефективните месеци за работа пред нас са не повече от 5-6, така че нямаме никакво време за губене.

През тези месеци всички в коалицията трябва да достигнем до избистрена идея за формата на Народен съюз и за политиката, която той ще води. Трябва да имаме ясни послания към хората, за да се превърнем в разпознаваем и категоричен политически играч. Не на последно място искам да поставя и въпроса за финансирането. Ако на местните избори повечето кандидати изнесоха на собствен гръб своите кампании, то на едни президентски избори трябва да бъде осигурено централно финансиране – както на централно, така и на местно ниво.

Народен съюз се наложи като формула в 100 общини. Трябва да го направим в още 150, ако искаме да влезем смело в едни предстоящи парламентарни избори. Затова ни чака много работа. Призовавам всички да загърбят личния си политически егоизъм, да направят необходимите компромиси и на следващите избори да вървим напред – като единен политически субект Народен съюз.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн