Колена грейна от чистота преди Коледа

STZAGORA.NET
*
Младежкият лидер на старозагорските социалисти Диана Михалева се включи в акцията
*
Паркът в старозагорското село Колена бе почистен през почивните дни. В предколедната инициатива, дело на кмета Янко Янков, се включиха активни жители и деца от селото. Към акцията се присъединиха и председателят на МО на БСП в Стара Загора Диана Михалева и социалистката Ива Иванова. Кметът Янков пръв започна уборката на отпадъци, трупани с години в парка. Над 50 торби с отпадъци и есенна шума бяха събрани в декемврийската акция.

Почистени бяха зелените площи в парка, подкастрени бяха дърветата и храстите.

Идеята на кмета е да превърне почистеното място в привлекателен кът за отдих и спортна площадка за децата в селото. Той е решил много скоро в селото да има и детска площадка за най-малките. Янко Янков вече обсъжда с хората и необходимостта от ремонт на пенсионерския клуб, който предстои да бъде учреден в началото на следващата година.

„Кметът търси различни начини и средства за решаване на проблемите в селото, похвално е, че осигурява място на майките да общуват и на децата им да играят в безопасни условия, как да не се подкрепят такива инициативи”, коментира общинският младежки лидер на БСП Диана Михалева.

„В кампанията обещах, че ще бъда отзивчив, отговорен и инициативен за нашето село и ще го изпълня. Акцията няма да бъде еднократно дело, предстои почистване на всички части на населеното място, искаме да заприлича на европейско село”, подчерта 62-годишният кмет, който иска Колена да грейне от чистота преди Коледа.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн