Стрелба в Чирпан завърши с един убит и един ранен

STZAGORA.NET
*
На 12 декември 2015 г. (събота) в 15.15 ч. в ОДЧ на ОДМВР – Стара Загора на тел. 112 е получено съобщение за стрелба с огнестрелно оръжие в Чирпан, ул. “Кокиче”.

По същото време в РУ – Чирпан са се явили лицата М.М (33 г.) и К.И. (25 г.) и са заявили, че докато са пътували с лек автомобил “Мерцедес”, преминавайки по ул. “Кокиче”, между тях и лицето А.Д. (54 г.) е възникнала престрелка, вследствие на която К.И. е получил огнестрелна рана в дясната длан, а самият К.И. е прострелял А.Д. с ловна пушка.

А.Д. е откаран в ЦСМП – Чирпан, но вследствие на раните си е починал, а К.И. е обслужен в МБАЛ – Чирпан, където от ръката му е изваден проектил.

При извършения оглед и претърсване на лекия автомобил “Мерцедес” са намерени и иззети 1 ловна пушка и 2 пистолета – всички незаконно притежавани, както и нож с дължина 230 мм.

От лицето А.А. (18 г.), снаха на А.Д., с протокол за доброволно предаване е предала незаконно притежаван пистолет.

В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство. М.М. и К.И. са задържани първоначално за срок до 24 часа. На 13 декември (неделя) на К. И. е наложена мярка за неотклонение “Задържене под стража” за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн