Регионалната библиотека в Стара Загора ще получи мултимедия от спестените средства от бюджета на Общинския съвет

STZAGORA.NET
*
Мултимедиен проектор ще получи Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора, а необходимата сума ще бъде осигурена от реализираните икономии от бюджета на Общинския съвет. На същия принцип миналата година бе закупена и монтирана озвучителна система в залата на библиотеката. Това обяви Емил Христов, председател на Общинския съвет, като припомни, че осветлението в Драматичен театър „Гео Милев” също бе закупено със спестени от ОбС средства.

По време на днешната традиционна пресконференция на Емил Христов, преди редовното заседание на съветниците, стана ясно, че в дневния ред влиза предложение за определяне на минимална цена за таксиметров превоз на пътници. Ако то бъде прието, за един километър пробег ще бъде определена минимална цена от 0.70 лв., както и максимална цена – 0.90 лв. Те ще важат за дневна и нощна тарифа. Броят на такситата в общината да е 560. Разрешителните да важат 36 месеца от датата на издаването им, е записано още в предложението на Общинската администрация.

Поради поемане изпълнението на всички градски автобусни линии от новосъздаденото общинско дружество „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД, старейшините ще увърдят критериите и намаленията при пътуване на възрастни граждани, хора с увреждания и учащи. Решението им ще влезе в сила от 1 януари 2016 г., като издадените от фирмата-превозвач до момента карти с преференциални цени за учащи ще важат до края на учебната 2015-2016 г.

Общинският съвет ще разгледа и гласува промени в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги. Те включват определяне на такса за използване на спортните съоръжения, които се намират на територията на новоизградения парк (бившите Артилерийски казарми), както и зад Централна поща. Предложените цени са съобразени с разходите за поддръжка и с цените, предлагани по частните спортни съоръжения от подобен тип.

Общо 61 точки включва дневният ред на последното за тази година заседание на старозагорските общински съветници. То ще се проведе на 17 декември (четвъртък) от 9.00 часа в зала „П.Р.Славейков” на Община Стара Загора.
#gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн