Председателят на ОбС Емил Христов се срещна с част от Младежкия общински съвет

STZAGORA.NET
*
Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов се срещна с председателят на Младежки общински съвет Ивелина Петрова и председателите на Постоянните комисии.

Официално от името на МОС бяха направени четири предложения, които Общинският съвет и екипът на кмета Живко Тодоров да разгледат, целящи подобряване на градската среда в Стара Загора.

На първо място по значимост за старозагорските ученици те определиха изграждането на местостоянки за велосипеди във всички дворове на учебни заведения, за да не се налага закопчаването на колелетата по оградите.

„Много от нашите съученици използват този начин на придвижване, а и е редно след като имаме велоалеи, по които да се движим, да имаме и място, където да заключваме велосипедите си”, аргументираха се членовете на МОС.

Две от предложенията им се отнасят до подобрения в новоизградения парк на мястото на бившите артилерийски казарми. Младежите предлагат да се изгради „Алея на поетите”, като всяко едно дърво ще носи името на изявен творец, а имената да бъдат изписани върху метални липови листа. Втората идея за подобряване на празните пространства в парка е чрез изграждане на „Adventure Park” (Зона за приключения).

„Създаването на „Adventure Park” в новия парк вече е разгледано от екипа на кмета Живко Тодоров”, обясни Емил Христов на младежите. „В момента текат преговори с Министерството на отбраната да бъде предоставен на Общината и теренът, който се пада в южната част на парка. Идеята на кмета е върху тези 42 дка да се изгради подобно атракционно съоръжение, както и открит плувен басейн и многофункционална зала”, допълни още Христов.

От МОС предложиха и да бъде създаден „Кът на влюбените” на малкото полуостровче в езеро „Загорка”. Да бъде обособена част с пейки, заобиколени от розови храсти и декоративни огради и осветление, искат младите хора.

„Радвам се, че идвате на първата ни работна среща с готови предложения, и то смислени, обосновани и интересни. Бъдете още по-активни занапред, защото решенията, които взима днес Общинският съвет, влияят пряко на живота не само към момента, а в повечето случаи години след това. Това е и причината да има обществени обсъждания, дискусии и други, на които се иска мнението на гражданите, а вие – младите хора, сте една голяма и важна част” – подчерта Емил Христов.

Заедно с председателя на Общинския съвет младежите обсъдиха някои от най-мащабните проекти, които се изпълняват в момента в Стара Загора. Те разгледаха с интерес проекта за изграждане на кръгово движение на ул. „Капитан Петко Войвода” и бул.„Цар Симеон Велики”. Младежите изразиха необходимостта от повече информация за бъдещото си учебно и професионално развитие по линия на специализираните кариерни центрове. Така ще имат възможност да изберат подходящи професии, които да реализират и в родния си град, а не само в столицата.

Младите общински съветници се събират на заседание всяка седмица, за да са активна част от обществения живот в града. Четирите предложения са само част от инициативите, които ще реализират през мандат 2015-2016 г., обявиха те. Следващата среща между председателя на ОбС и членовете на МОС се очаква да бъде в началото на другата година, като тя ще премине под формата на дискусия.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн