Отличиха наградените в конкурсите „Моят свят без насилие“

STZAGORA.NET
*
Общо 40 деца от различни старозагорски училища, с различен социален статус и етнос на възраст от 8 до 18 години, се включиха в обявените от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора конкурси за есе и рисунка по темата „Моят свят без насилие“. Конкурсът за рисунка привлече таланта на 33 деца, а 7 старозагорчета изразиха желанията си за мирен свят чрез писаното слово. С творбите си децата излъчват своите послания и изразяват с цвят творческия си импулс.

Рисунките са изложени до 11-ти декември във фоайето на Народно читалище „Св. Климент Охридски“ в Стара Загора. Изложбата е заключителен етап на традиционна лятна програма ,,Ваканция 2015“ на комисията. Тя е една от мерките за повишаване сигурността на децата и превенция на противоправното поведение на малолетните и непълнолетните. Чрез нея се насърчава детското и младежко участие и формирането на устойчива гражданска позиция с изграждане на позитивни модели на отговорно поведение, смятат от Местната комисия.

Деца, родители, учители, представители на институции, ръководители на школи и центрове за работа с деца, партньори на местната комисия и приятели, се събраха на откриването на изложбата в залата на читалището. След празнична програма на възпитаниците на читалището, зам.-кметът на Община Стара Загора и председател на МКБППМН Иванка Сотирова, и областният управител Георги Ранов, поздравиха присъстващите и отличиха наградените.

Всички млади хора – участници в конкурсите получиха грамоти и награди. Отличени в конкурса за есе бяха Стоян Буюклиев на 17 г. и Иванна Русева на 16 г. от ПГСАГ „Л. Байер“. В конкурса за рисунка призьорите са:

I възрастова група:

Християна Патрикова 8 г. ШИИ„Родина“
Александра Костадинова 8 г., 11 ОУ „ Н. Лилиев“
Никола Стефанов 8 г. ШИИ„Родина“

II възрастова група:

Ивелин Монев 12 г. ШИИ„Родина“

III възрастова група:

Росица Попова 16 г. ПГОХ ,,Р. Княгиня“
Радост Памукова 16 г. ПГОХ ,,Р. Княгиня“
Мария Стефанова 17 г. ДДЛРГ ,,Българка“
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн