Д-р Чавдар Попов бе избран за временен управител на Специалнизираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания

STZAGORA.NET
*
На свое извънредно заседание Общинският съвет в Стара Загора реши за временен управител на общинската специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (бившия Тубдиспансер) да бъде назначен д-р Чавдар Попов (вляво на снимката). Той бе предложен от председателя на ПК по здравеопазване в ОбС д-р Тунджай Йозтюрк и получи подкпрепа на 48 от старозагорските съветници.

Извънредната сесия на Общинския съвет се наложи поради спешната необходимост от назначаване на управител на болничното заведение до провеждане на конкурс за длъжността.

По-рано тази седмица на свое извънредно заседание Председателският съвет към Общинския съвет взе решение да продължат разговорите с кандидатите, след които ПК по здравеопазване премина към избор на подходяща кандидатура. „Важно е да не бъде прекратена дейността на лечебното заведение и да не се изгубят квалифицираните кадри, които работят в него” – коментира председателят на ОбС Емил Христов по време на заседанието на Председателския съвет.

Редовното заседание на Общински съвет Стара Загора за месеца ще бъде на 17 декември.

#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн