ММЦ-Стара Загора организира международна конференция за кампанията “Език без омраза”

STZAGORA.NET
*
Международният младежки център в Стара Загоще организира международна конференция под наслов „Кампанията „Език без омраза“ – инструмент за борба срещу нетолерантността“.

Събитието ще се състои на 2 и 3 декември (сряда и четвъртък) от 9:30 часа в конферентната зала на Международния младежки център на бул. „Княз Александър Батенберг“ № 19 (бивше кино “Ж. Диманов”). През първия ден ще бъдат представени резултатите от кампанията „Език без омраза“ на европейско ниво, добрите практики от държавите – членки на Европейския съюз, както и предпоставките за проява на език на омразата на локално ниво и механизмите за противодействие. През втория ден на конференцията ще се проведе работа по групи с цел формулиране на препоръки и предложения относно провеждането на бъдещи дейности, свързани с кампанията NO HATE SPEECH на местно и национално ниво.

Гости на събитието ще бъдат посланикът на Кралство Норвегия Катарина Викьор, Денис Дурмис – експерт към Съвета на Европа, Лора Любенова – член на борда на Европейския младежки форум, представители на Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта, младежки работници от младежки центрове Пловдив, Добрич и Враца, както и доброволци от повече от пет страни.

Работните езици на конференцията ще бъдат български и английски.
#gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн