Съдът взе марка за неотклонение „домашен арест” спрямо 25-годишен старозагорец за изнудване

STZAGORA.NET
*
Районният съд в Стара Загора наложи постоянна мярка „домашен арест” спрямо 25-годишния Данаил М. , обвинен за изнудване, придружено със заплахи – престъпление по чл. 213А ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че Данаил М. е изнудвал 22-годишния И.С. от Стара Загора, за сумата от 600 000 лева, като му е отправял закани за увреждане на здравето против него и членовете на семейството му, както и за имуществото му. В рамките на около половин месец Данаил М. е изнудвал И.С. да му предаде парите, като му изпращал съобщения и провеждал разговори по мобилния телефон със заплахи от рода на това, че знае къде са членовете на семейството му и ще увреди здравето им или имуществото му, ако не получи сумата.

На 25 ноември 2015 г. в Стара Загора, след проведена полицейска реализация под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Данаил М. е задържан при получаване на сума от 1000 лева.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Данаил М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Данаил М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн