Да няма промяна на цената на билетите за градския транспорт, решиха старозагорските общински съветници на днешното си заседание

STZAGORA.NET
*
На редовното си заседание днес с 49 гласа „за“ от общо 51 старозагорските общински съветници подкрепиха предложението на Общинската администрация за въвеждане на поетапно изпълнение на автобусни линии от общинската транспортна схема и утвърждаване на ценовата тарифа. В общинската транспортна схема с квота на Община Стара Загора влизат автобусни линии номер 3, 8, 9 (91, 92,93, 94,95, 96), 12, 13, 14, 15, 17, 20, 21, 22, 23, 24,33, 34, 44, 51, 62, 64, 65, 204, като се запазва цената на настоящите билети и абонаментни карти.

С 47 гласа „за“ бе прието възлагането на утвърдени междуселищни автобусни линии, считано от 1 януари 2016 г. Предстои да се проведе процедура по реда на Закона за обществените поръчки за възлагане на обществен превоз на пътници по утвърдени междуселищни автобусни линии от Общинската транспортна схема, квота на Община Стара Загора, за срок от три години.

Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“ ЕООД да закупи със средства на дружеството рентгенова тръба на Компютърен томограф „SOMATOM Sensation Open 24“ на стойност до 310 000 лв. с ДДС. С мнозинство бе дадено разрешение и за закупуване на нова медицинска апаратура – модулен пациентен монитор и криостат, чрез които ще се осигури по-голяма точност при работа и по-качествено и надеждно медицинско обслужване на онкологично болните пациенти.

Съветниците решиха да бъде обявен и конкурс за избор на управител на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Стара Загора“ ЕООД. Той ще се проведе в три етапа, като срокът за подаване на документи за кандидатстване е до 8 януари в стая 405 на Общинската администрация.

По време на ноемврийското заседание на ОбС бе открит като общинска дейност и Център за временно настаняване, считано от 1 декември 2015 година. Той е насочен към хората, които временно или трайно са лишени от дом. Капацитетът му е 15 места. За ползвателите му ще се грижи персонал от 7 души. Разкриването на този вид социална услуга е дейност, заложена в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Стара Загора (2011–2016), както и част от Годишния план за развитие на социалните услуги в община Стара Загора за 2015 г. Общинското финансиране на Центъра за временно настаняване се налага поради неудовлетворени искания от страна на Община Стара Загора към Агенцията за социално подпомагане и Министерството на труда и социалната политика за откриването на услугата като държавано делегирана дейност.

Старозагорските старейшини гласуваха още Общината да кандидатства по схема за безвъзмездна финансова помощ от ПУДООС по проект „Реконструкция на канализационна и водопроводна мрежа на кв. „Самара 3“. Средствата са необходими за извършването на дейност по втория етап на рехабилитацията на ВиК-мрежата на квартала. Към настоящия момент се изпълнява първият етап от проекта на стойност близо 3 млн. лева.

Избран бе и представител на Община Стара Загора в Асоциация по Водоснабдяване и Канализация, на обособена територия, обслужвана от „ВиК” ЕООД – Стара Загора. Съветниците подкрепиха предложението на кмета Живко Тодоров при невъзможност той да участва в заседанията и работата на асоциацията, да бъде заместван от инж. Янчо Калоянов. Предстои той да присъства на извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК, на което ще се разглеждат и гласуват границите на обособената територия на Асоциацията по ВиК, обслужвана от „ВиК“ ЕООД – Стара Загора. В дневния ред на извънредното общо събрание е заложено отпадането на община Тополовград и присъединяването й към Асоциация по ВиК на обособена територия – Хасково.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн