Втори Фестивал „Хляб и Вино“ идва в неделя в Стара Загора с богата програма и именити гости

STZAGORA.NET
*
Вторият Фестивал „Хляб и Вино“`2015, организиран от Парк-Хотел „Стара Загора“ в покритата барбекю-градина на ресторант „Орфеида“, се завръща тази неделя още по-силен, по-пъстър и уникален като преживяване и участници. От 12 ч. на обяд на 29 ноември, та чак до вечерта, старозагорци и гостите на града ще станат свидетели на истинска винено-кулинарна вакханалия. Те ще имат удоволствието да дегустират най-добрите вина на водещи български винарни като Анжелус Естейт, Александра Естейт, Братя Минкови, Черноморско злато Поморие, Шато „Фор Френдс“, да вкусят новия бранд вина „Artistique“ и уникалните нови „черги“ на Домейн Менада, завладяващите вина на новата изба „Зеланос“ от „Трансимпорт“, обичаните вина на „Санта Сара“, „Но Менс Ленд“, „Тохун Поморие“ и „Дамяница“, представени от Бибендум, прекрасните вина на ВИ „Братя Даскалови“ и много други.

Рамо до рамо с водещите български винопроизводители застават пазителите на древните тайни на хлебарското изкуство – пекарите на ресторант „Орфеида“ Атанас Страйчев и Боян Радев, техните колеги от пекарни „Тракийски лимец“ и кралят на пица-акробатиката – Радо Кирязов, който неотдавна спечели 6-то място на Световното кулинарно първенство в Италия. Радо пристига в Стара Загора специално за фестивала, за да демонстрира на живо това, с което „събра“ очите на италианците.

Майстор-пекарите ще направят впечатляващи демонстрации по приготвяне на пълнозърнест, типов, ръжен хляб, бял селски хляб, хляб със сушени домати и босилек, с маслини, хляб с квас, със закваска, с дива мая, с жива мая и какви ли не още чудесии, от които лично ще имате възможност да опитате. Наско и Боян ще направят и специална презентация на хляб от лимец от новата собствена реколта на Парк-Хотел „Стара Загора“.

Ралица Георгиева от Мрежа „Хлебни къщи“ пък е подготвила интересна изненада – месене и печене на тържествена погача със символите на Стара Загора, които ще бъдат изработени от тесто с помощта на гостите на фестивала. Тук ще бъдат и нашите приятели от читалище „Пробуда“ на селото с винарски традиции – Змейово, които ще представят пъстра фолклорна програма. За да дойде ред на тежката артилерия в лицето на главния готвач на Парк-Хотел „Стара Загора“ шеф Минчо Минчев и неговия славен екип, както и на шефът на шефовете от Метро Академия – шеф Юри Велев. Те ще направят истински кулинарен маратон по демонстративно готвене на шедьоври с вино, ще обясняват тънкостите на всяка рецепта, а гостите ще имат удоволствието да дегустират техните произведения. И защото виното и хляба без мезе не вървят, тук ще бъдат и прекрасните сирена и кашкавали на Мандра Юлиево, тънките мезета на „Кумир СИ“, уникалните коледни сладки и торти на сладкарница „Ден Рожден“, вкусните коктейлни хапки и пици на ресторант „Орфеида“ и изделията на много други приятели на фестивала.

Тази година Фестивал „Хляб и Вино“ е прегърнал една благородна благотворителна кауза и ще дари цялата набрана сума от входната такса от 5 лв. за закупуване на специална електрическа количка на 9-годишния Алекс Недков от Стара Загора, който страда от спинална мускулна дистрофия. Ще има още много, много изненади и добро настроение. Очакваме ви край езеро „Загорка“.

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн