НАП към клиентите: Вземете късмета си чрез лотария с касови бележки

STZAGORA.NET
*
На професионалния си празник данъчните дадоха старт на Лотария с касови бележки

На 16 ноември 2015 г. НАП и Министерство на финансите дадоха старт на Лотария с касови бележки. Играта ще продължи една година, а голяма награда е лек автомобил. Началото на данъчната лотария съвпадна с професионалния празник на администрацията – Деня на Св. Матей.

От НАП призовават своите клиенти да вземат късмета си от касата и обясняват, че в продължение на една година ще подарят 52 смарт телефона – всяка седмица, 12 смарт телевизора – всеки месец и веднъж годишно – лек автомобил. Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20. 12. 2015 г. в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1, между 9.00 ч. и 10.00 ч.

В Лотария с касови бележки на НАП се участва с всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември 2015 г. Механизмът на лотарията предвижда еднократно създаване на профил в сайта kasovbon.bg, като касови бележки, без ограничения, се въвеждат на вече регистриран потребител. За да се регистрира касов бон, трябва да се попълнят три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.

От НАП обръщат внимание, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.

Лотария с касови бележки е инициатива на НАП, която има за цел да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си. По този начин те едновременно ще гарантират правата си при евентуална рекламация на стока, която не отговаря на очакванията им и в същото време, ще стимулират търговците да платят дължимите си данъци и осигурителни вноски.

Правила

(пълният текст на правилата на лотарията са достъпни на интернет страницата kasovbon.bg)

Продължителност на играта

Лотарията с касови бележки ще се проведе в периода от 00:00:00 ч. на 16.11.2015 г. до 00:00:00 ч. на 11.12.2016 г.  

 

Условия за участие в играта

Право на участие в играта има всяко физическо лице, навършило 14 годишна възраст към 16.11.2015 г., което пребивава на територията на Република България.

 

Правила на играта

1.        Начин на провеждане
Всеки, който вземе, регистрира и запази касовата си бележка до края на играта може да спечели една от големите награди в лотарията на НАП.

За да се включи в играта, всеки участник трябва да посети интернет страницата на кампанията www.kasovbon.bg и да създаде свой профил.

Регистрацията на участника (създаване на профил) включва следните данни: име, фамилия, ЕГН, град, валидна електронна поща, телефон за контакт и съгласие, че участникът е запознат с правилата на играта.

Веднъж създал своя профил, потребителят достъпва лотарията чрез посочения e-mаil за потребителско име и парола за достъп. Потребителят може да използва за вход и профилите си в социалните мрежи „Фейсбук“ или G+.

2.      Механизъм на играта
Участникът въвежда в специално поле на сайта следните реквизити от касовата бележка, които гарантират нейната валидност – дата със съответния ден, месец и година (например 16.11.2015), час – минути и секунди (например – 11:11) и сума на покупката или получената услуга, изписана в левове и стотинки (например – 11.50).

Участникът трябва да съхранява всички регистрирани касови бележки, за да ги представи за справка при спечелване и получаване на награда.

В играта могат да бъдат регистрирани единствено касови бележки, които са  издадени след 16 ноември 2015 година, включително.

Участникът може да регистрира неограничен брой касови бележки в играта.

Колкото повече касови бележки регистрира участникът, толкова повече се увеличава  шансът за успех в жребия за наградите.

Всяка една касова бележка може да участва самостоятелно в жребия за седмична награда. Фискалните бонове, участвали през дадена седмица не могат да участват през следващите седмици, но могат да участват в месечния жребий и жребия за годишната награда. Касовите бележки, регистрирани през даден месец не могат да участват в жребия за награда през следващите месеци, но участват за голямата награда в края на годината.

Награди

Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер. Участниците в играта се състезават за 65  награди в рамките на 12 месеца, както следва: седмични награди – 52 смартфона, месечни награди – 12 телевизора, годишна награда – 1 лек автомобил. Жребият и касовите бележки, които участват в определен етап от играта са съобразно правилата описани в „Механизъм на играта“.

1        Механизъм за избор на победител

Седмичните победители се определят на лотариен принцип, всяка неделя в телевизионно предаване, излъчвано в национален ефир. Първият победител на седмична награда ще бъде изтеглен на 20.12.2015 г.

Месечните победители се определят в последната неделя на всеки месец. Първият месечен победител ще бъде изтеглен на 10.01.2016 г.

Победителят, спечелил голямата награда, ще бъде избран на 11.12.2016 г.

Определянето на победителите и връчването на наградите се извършва в телевизионно предаване, излъчвано в национален ефир.  В първия работен ден след края на всеки жребий победителите ще бъдат оповестени на интернет страницата на кампанията до 11:00 часа.

Освен печелившите, за всяка награда ще бъдат изтеглени и обявени и по двама резервни участници, които да получат наградата в случай, че титулярите не отговарят на официалните правила или на посочените при регистрацията данни за контакт. В случай, че и резервните участници не отговарят на настоящите правила, ще бъде извършено повторно теглене в телевизионно предаване, излъчвано в национален ефир в 7-дневен срок след първоначално избраните за седмична или месечна награда печеливши.

2.      Получаване на награди

Организаторът има ангажимент да се свърже с победителите чрез съобщение, изпратено на e-mail адреса, посочен във формата за контакти, на следващия ден след жребия. Печелившият трябва да отговори най-късно до 2 дни след получаването на информационния имейл, с потвърждение за желание за получаване на наградата. Победителите се задължават да приложат в имейла и сканирано или фотокопие на касовата бележка, с която са спечелили.

Ако победителят не отговори до 2 дни след получаването на информационния имейл и/или не приложи сканирана/фотокопие на касовата бележка, с която е участвал, с изискуемите и регистрирани реквизити,  той губи правото си за получаване на награда. В този случай Организаторът се свързва със следващия участник, изтеглен като резерва.

Всеки, спечелил награда в лотарията, има възможност да я получи лично в телевизионно предаване, излъчвано в национален ефир след изтичането на 7-дневен срок от изтеглянето на печелившия.
Участниците са длъжни да съхраняват касовите бележки за целия период на играта и при спечелване на награда   да предоставят за справка оригинал на касовата бележка/фискален бон.   Допуска се избраните печеливши да предоставят сканирано или фотокопие от фискалния бон, изпратено на е-мейл infocenter@nra.bg. В случай, че печелившият не представи валидна касова бележка, съдържаща точно реквизитите, които са били регистрирани, той няма право да получи наградата.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн