Кметът на Стара Загора изпрати съболезнователен адрес до френския посланик у нас

STZAGORA.NET
*
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров изпрати съболезнователен адрес до посланика на Република Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан по повод драматичните събития във френската столица от 13-ти ноември.

„Любимият на милиони хора по света град Париж стана обект на безпрецедентна терористична атака, която шокира демократичната общност в цял свят. Това посегателство върху невинни човешки животи е атака срещу всички нас, срещу свободата, демокрацията и толерантността“, пише в адреса.

В него се изразява искрено възмущение от бруталния терористичен акт, извършен в сърцето на християнска Европа. „Не одобрявам и отричам напълно подобен вид насилие за разрешаването на каквато и да е криза или какъвто и да е проблем. Изказвам моите най-дълбоки съболезнования към близките, роднините и приятелите на загиналите, където и по света да са те. Бог да прости невинните жертви в Париж!“, пише кметът на Стара Загора.

Той изразява убеждение, че Франция не е сама в трагедията, а великият френски народ ще съумее да се справи с драматичната ситуация.

*
Областният управител инж. Георги Ранов също изпрати съболезнователен адрес до посланика на Република Франция у нас г-н Ксавие Лапер дьо Кабан по повод загиналите невинни жертви в серията от терористични атентати в Париж на 13 ноември.

„От свое име и от името на жителите на Старозагорска област изразявам нашата съпричастност към мъката на френските граждани, загубили свои близки в кървавите атентати. На ранените пожелавам скорошно оздравяване. Ние остро осъждаме грубото и абсолютно недопустимо посегателство не само върху човешкия живот, не само върху френската страна, но и върху съвременната цивилизация. Осъждаме тероризма във всичките му форми. В 21 век никой няма право да се опитва да постига целите си, загърбвайки градени с хилядолетия човешки ценности. Убеден съм, че цялата световна демократична общност ще обедини усилия, за да стане още по-безкомпромисна борбата срещу тероризма”, написа в съболезнователния адрес инж. Ранов.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн