Общинари спасиха глиганче от водна шахта в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
С малко глиганче се увеличиха обитателите на старозагорския зоопарк, след проведената от общински инспектори и служители на зоопарка в града, спасителна акция за освобождаването му от дълбока щахта в парк Аязмото. С общи усилия те успяли да извадят животното, попаднало в необезопасената водна шахта. Никой не знае колко време е престояло там, но състоянието му в момента е добро.

Сигналът от граждани е получен в Районната служба за пожарна безопасност в Стара Загора, откъдето веднага уведомяват звено „Инспекторат“, а те на свой ред търсят съдействието на зоопарка. Районът е обезопасен и след кратка консултация за начина на действие се пристъпва към упояване на дивото животно, за да бъде извадено от дълбоката шахта. Упойващата стреличка изстрелва директорът на зоокъта доц. Радослав Михайлов, който с транспортна клетка го откарва глиганчето в зоологическата градина. По негова преценка мъжкото животно е на възраст около 1 година и вече се чувства добре в новата си клетка.


#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн