Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и кметове в общината положиха тържествена клетва

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и избраните кметове на 37-те населени места в общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност. Това стана по време на първото тържествено заседание на Общински съвет – Стара Загора, мандат 2015-2019 г., водено от областния управител на област Стара Загора Георги Ранов.

Новите градски старейшини и кметовете се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от старозагорска община и да работят за тяхното благоденствие.

Новоизбраните общински съветници получиха удостоверенията си от председателя на ОИК Теодора Крумова и положиха подписи под клетвените си листове. Те получиха благословия за успех в бъдните си дела с тържествен водосвет, отслужен от отец Михаил. В залата прозвучаха националният химн на Република България и химнът на Обединена Европа.

Процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет беше проведена тайно, под ръководството на най-възрастния общински съветник Кольо Димов. В комисията участваха предложени от политическите партии членове – Димо Димитров и Таньо Брайков от ПП ГЕРБ, Николай Овчаров от Реформаторския блок, Даниела Лекина от БСП – Лява България, Явор Гънчев от Народен съюз, Гергана Микова от НФСБ, Илия Златев от ПП АБВ, Стефко Борисов от ПП ДПС и Ивета Лазарова от Истината за Стара Загора.

Първото заседание на новия Общински съвет ръководи новоизбраният стар председател на ОбС Емил Христов, за когото гласуваха 40 общински съветници, 5 бяха против, а 6 бюлетини бяха невалидни. „В последния мандат успяхме да преодолеем противопоставянето и разделението между нас. Но хората сега очакват повече от нас. Онова, което доскоро беше достатъчно, за да постигнем успехи, вече не е. Нека нашата различност бъде основа за постигане на най-добри решения за нашата община“, призова Емил Христов.

За зам.-председатели на Общинския съвет бяха избрани Методи Пенчев от коалиция „Народен съюз“, Румен Димитров от Реформаторския блок и Даниела Лекина от коалиция “БСП лява България – за Стара Загора”.

На първото заседание беше избрана и Временна комисия за промени в правилника за дейността на общинския съвет.



#crl

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн