Стара Загора е домакин на изложбата “Поляците в и за независима България“

STZAGORA.NET
*
След Варна, Несебър и Пловдив изложбата “Поляците в и за независима България“ ще бъде експонирана в Културно-информационния център „Етносвят България“ в Стара Загора.

Тя показва приноса на поляците в обединението и изграждането на независимата българска държава. Експозицията има за цел да обърне внимание на българската общност върху неизвестни факти за присъствието на поляци от различни професии в България. Разказва за участието им в техническия прогрес на България, както и за приноса им в образователната и културната система на държавата.

Изложбата се реализира от Посолството на република Полша, в сътрудничество с Културно-информационен център „Етносвят България“ – Стара Загора, в рамките на проект за полската общност в България. По този повод в града пристига консулът на Република Полша в България Катажина Деда.

Тържественото откриване на изложбата ще се състои на 3-ти ноември 2015 г. в 15 часа в Културно-информационния център „Етносвят България“, кв. „Три чучура – север“, ул. Капитан Петко Войвода“ № 54.

Изложбата ще остане в Стара Загора до 20 ноември 2015 год.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн