Операта получи помещение за безвъзмездно ползване в сградата на Областната администрация

STZAGORA.NET
*
Помещение за безвъзмездно ползване, публична държавна собственост, бе предоставено на Държавна опера – Стара Загора в сградата на Областната администрация. Помещението ще се превърне в културно-информационен център, който ще популяризира старозагорската опера в национален и международен мащаб.

Това стана след подписването днес на споразумение за сътрудничество от областния управител инж. Георги Ранов и Огнян Драганов, директор на Държавна опера – Стара Загора. На събитието присъстваха зам.-областният управител Мариана Кръстева и зам.-директорът на операта Красимир Червилов.

Целта на двете институции е чрез съвместни действия да се насърчава развитието на културата на областно и национално ниво, да се повишава общественият интерес към оперното изкуство и интересът на бизнеса, който да му оказва подкрепа, да се търсят начини за създаване на подходящи условия за осъществяване на дейността на творческия екип.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн