От Реформаторския блок в Стара Загора ще поискат в жалба до Административния съд касиране на изборите

STZAGORA.NET
*
Жалба до Административния съд подготвят от Реформаторския блок. В нея от партията ще настояват да бъдат обявени за недействителни изборните резултати за Общински съвет, ще поискат и ръчно преброяване, съобщи “Дарик”.

Жалбата до съда трябва да бъде подадена в едноседмичен срок, считано от 28 октомври. Това е датата, на която ОИК е излязла с решение за изборните резултати.

Има съмнения за манипулация и умишлени грешки при вписването на преференциите в сканираните протоколи на секционните избирателни комисии. Те се различават от тези, които бяха копирани в изборната нощ, категоричен е Димитър Чорбаджиев, областен координатор на ДБГ. В редица сканирани протоколи от градските секции броят на действителните гласове не съответства на нанесените данни в изборната нощ, има дописване на гласове, липсват действителни бюлетини, дописвани са преференции или просто техният брой не е отразен, има и дописани на ръка протоколи. Тези „грешки” реформаторите открили в протоколите от комисиите с номера 63, 79, 26, 72, 77 и 108.

В 120-та СИК, където е гласувал и Димитър Чорбаджиев, кандидат за общински съветник от друга партия е събрал 127 преференции, а в протокола от изборната нощ те липсват. За самия кандидат за кмет и общински съветник от Реформаторския блок Димитър Чорбаджиев пък преференциите в сканирания протокол са 5, срещу 15 в копирания документ.

На 27 октомври стана ясно, че и Местна коалиция “Истината за Стара Загора” готви жалба до Административния съд заради преференциалния вот.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн