Само за 4 дни осъдиха на по година и половина двама каналджии, с по 5000 лв. глоба за всеки

STZAGORA.NET
*
Днес (30.10.2015 г.) Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 31-годишния Станимир Стоилов и 34-годишния Николай Йорданов, и двамата от гр.Средец, обл. Бургас, само четири дни след задържането им по обвинение за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона – престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора наложи за всеки един от тях наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години и шест месеца и глоба в размер от по 5000 лева за всеки един от тях.

Станимир Стоилов и Николай Йорданов са задържани от органите на МВР на 26 октомври 2015 г. в гориста местност на път между град Димитровград за град Стара Загора, заедно с управляваните от тях автомобили – лек автомобил марка БМВ и лек автомобил марка „Мерцедес” с бургаска регистрация. При последвал оглед на местността, в която са се намирали автомобилите, са били установени и 26 лица от Сирия и Иран, между които малолетни деца. Те влезли в България без документи за самоличност.

Съдебният акт на Районен съд-Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн