Президентът и премиерът откриват днес лот 1 на магистрала “Марица” от Оризово до Димитровград

STZAGORA.NET
*
Днес се открива пътният участък е между Оризово-Димитровград по магистрала „Марица”. Той е с дължина 31.5 км. С евросредства бяха изградени два участъка на магистралата с обща дължина 65 км.

На откриването се очаква да присъстват премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, както и министрите на регионалното развитие и на транспорта Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Автомагистрала „Марица” с обща дължина от около 117 км е изградена вече напълно. Тя е връзката между АМ „Тракия” с българо-турската граница към граничен пункт „Капитан Андреево”. Лот 2 Димитровград-Харманли с дължина 34.2 км бе открит на 28 май 2015 г.

Събитието ще се проведе около 13.00 часа в началото на лот 1 – при 5-ти километър. (Пътувайки по АМ „Тракия“ в посока Бургас, се завива след бензиностанция OMV на 167-ти км, при пътен възел „Оризово“, надясно в посока Димитровград. Преди надлеза на пътя Чирпан–Плодовитово е 5-ят километър на АМ „Марица“).

Лот 1 на АМ „Марица“ от Оризово до Димитровград е с дължина 31.4 км, като стойността на договора е близо 160 млн. лв. с ДДС, осигурени от Оперативна програма „Транспорт“ 2007–2013 г.

В деня на първата копка на лота – 2 август 2011 г., бе оповестено, че срокът за завършване на строителството е 25 месеца, т.е. до септември 2013 г. Изпълнител е италианската строителна компания „Кооператива Муратори & Чементисти“. Строителният надзор е дело от Обединение „Т7/СИНК“ – Пловдив. Строителните дейности на 31,4-километровото трасе включват 4 паркинга, 10 надлеза, 3 подлеза, 4 моста и 5 селскостопански подлеза. Автомагистрала „Марица“ е част е от Общоевропейски коридор No 4 „Дрезден-Будапеща-София-Истанбул“ и част от Трансевропейската магистрала „Север-Юг“, свързваща страните на Източна и Централна Европа с Близкия изток и Азия.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн