Каубои и индианци тази вечер в Регионална библиотека “Захарий Княжески” – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 28 октомври 2015 г., сряда, от 19:00 ч. в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора: „Каубои и индианци – в музика и стих” – американска вечер с участието на петима интересни артисти и личности, сред тях носители на Грами: Хенри Рийл Бърд – индианец от племето „Кроу”, живее в щата Монтана и разказва мистични истории за своя народ; Гейл Стайгер и Ейми Окър – действащи каубои, живеят в ранчо в Аризона, пишат песни и поезия за живота сред дивата природа; дуото Сам Майснер и Меган Смит – живеят в Сан Франциско и пишат мелодични песни и текстове, които отразяват живота в големия град. Сценарист и режисьор Кристи Кроули – създава театрални постановки в Сан Франциско. Започва кариерата си като балерина, а по-късно се насочва към актьорското майсторство. Участва в известни театрални и танцови трупи. Занимава се с режисура и създаване на авторски спектакли.

Организатори и продуценти: Лари Бийл и Меги Критцер – създатели на Фондация Inter Culture с цел подпомагане разбирателството между различните култури. Мисия – да се съхрани дивият живот в прериите, езикът на индианците, тяхната история и култура.

Колко пъти сте чели за препускащите през прерията каубои и индианци, които в своите типита пеят странни песни? “Каубои и индианци – в музика и стих” ще ви заведе там. На една сцена, зрителите ще могат да видят, чуят и усетят атмосферата на Дивия запад. По време на шоуто гостите ще могат да чуят поезия и песни, изпълнени от индианци от племето Кроу, авторски песни и стихове на коубои от Аризона. Музикалният акомпаниемент е поверен на добре познатото американско дуо Мisner & Smith, които ще допринесат за атмосферата. Освен кънтри и уестърн мелодии, в спектакъла са включени и известни песни от поп и рок музиката, чрез които публиката ще може да се включи в шоуто. Всички гости на шоуто ще имат възможност да се снимат и да се докоснат до героите на чаша вино, да им задават въпроси. (http://americanshow.org)

#

vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн