Живко Тодоров печели на първи тур със 75,1%, сочат първите прогнозни резултати на MBMD

STZAGORA.NET
*
Електронни сайтове започнаха да цитират първите прогнозни резултати, подадени от Института за социални изследвания и маркетинг MBMD.

24chasa.bg:

radioblg.bnr.bg:
Стара Загора печели Живко Тодоров с 75,1%, след него е кандидатът на БСП Стефан Шишков с 10,5%. Над 3% получават Димитър Чорбаджиев, кандидат на Реформаторския блок, и Илия Златев от АБВ.

front.bg:
Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ в Стара Загора, Живко Тодоров спечели с рекорден резултат изборите, разгромявайки останалите кандидати на местните избори днес. Внушителната победа Живко Тодоров печели с над 70% от гласуващите в Стара Загора, оценили постигнатото от младия и амбициозен кмет през първия му мандат. Още не е ясно с точно колко гласа и дали кметът на Стара Загора ще е с втория най-силен резултат сред областните градове както се очаква към този момент.

clubz.bg:
Живко Тодоров (ГЕРБ) – 75%
Стефан Шишков (БСП) – 10,5%
Димитър Чорбаджиев (РБ) – 3,7%
Илия Златев (АБВ) – 3,2%

В национален план за ГЕРБ са гласували 34,5%, за БСП – 17,2%, за ДПС – 14,6%, за РБ – 9%, за АБВ – 4,3%. Това сочат данните на “Алфа рисърч”.

Deutsche Welle (DW):
В София, Варна и Бургас печелят кандидатите на ГЕРБ. В София Йорданка Фандъкова събира около 60 процента от гласовете, във Варна Иван Портних е преизбран с резултат, близък до 58%, а в Бургас Димитър Николов печели убедително с 84 процента от гласовете. Живко Тодоров (ГЕРБ) получава над 50% в Стара Загора и нов кметски мандат. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов (ГЕРБ) печели около 60 на сто от гласовете. Настоящият кмет на Кюстендил Петър Паунов, който е съвместно издигнат от ГЕРБ и РБ, остава на поста с над 60 на сто подкрепа. В Кърджали кандидатът на ДПС Хасан Азис получава 54 процента и вероятно също ще бъде преизбран.

„Благодаря на всички старозагорци за подкрепата. Това голямо доверие означава огромен ангажимент към моите съграждани. Ще дам всичко от себе си, за да го оправдая! Тази победа задължава и се чувствам съпричастен към разрешаването на проблемите на хората в града!” – коментира пред Дарик кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн