НАП – Стара Загора събра 1,4 млн. лв. просрочени задължения през последния месец

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
Само за месец инспекторите по приходите от офиса на Националната агенция по приходите в Стара Загора събраха 1.4 милиона лева от забавени плащания на данъци и осигуровки от 520 фирми и самоосигуряващи се лица. В хода на кампанията служителите на НАП анализираха данъчно-осигурителните сметки на задължените лица и се свързаха с тях на посочените телефони за контакт. Селектираните лица са уведомени за размера на задълженията им и за вариантите за погасяването им. Този начин за връзка с клиентите е по-ефективен и бърз и към момента постига 90% успеваемост. Важно е да се се зане, че всички плащания към бюджета за данъци, осигуровки, глоби и други се извършват само по банков път, по съответните сметки.

НАП напомня на самоосигуряващите се лица и техните счетоводители, че месечните осигуровки – здравни и социални, се внасят до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят и се плащат задължително по ЕГН на лицата, а не по Булстат.

Управителите и собствениците на фирми, както и самоосигуряващите се лица, след получаване на писмото от НАП или телефонно обаждане оттам следва да отстранят несъответствията по декларациите си или да погасят забавените плащания. Клиентите на НАП могат да проверят състоянието на данъчно-осигурителната си сметка от услугата „Справка за задълженията”, достъпна от интернет страницата на НАП в меню „Електронни услуги”. За да бъде получена тя е необходим електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК).

Инспекторите от на НАП в Стара Загора са на разположение да окажат необходимото съдействие и помощ на всеки клиент.

Повече информация по темата може да бъде получена на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна или на място в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн