Задържаха група от 43 нелегални мигранти край радневското село Тополяне

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
На 21 октомври в 18,30 ч. в Районното управление на МВР в Раднево е получен сигнал за това, че около язовир, намиращ се на около 2-3 км източно от с.Тополяне, е забелязана голяма група хора. Пристигналите на място полицейски служители са установили 43 лица, всички от мъжки пол, без документи за самоличност, самоопределящи се като бежанци от Афганистан и Пакистан. Същите са отведени в РУ-Раднево, където е установено, че четири от лицата са малолетни, а останалите са на видима възраст между 18 и 35 години.

Чуждите граждани са задържани в РУ-Раднево, Първо и Второ РУ-Стара Загора. Работата по случая продължава.

* * *
Районната прокуратура в Раднево води досъдебно производство, образувано в условията на неотложност, срещу неизвестен извършител за противозаконно подпомагане на чужденец да пребивава или преминава в страната с цел имотна облага – престъпление по чл. 281 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21 октомври 2015 г. в РУ на МВР-Раднево е подаден сигнал, че в дървена постройка до язовир край село Тополяне, община Раднево, е открита голяма група от хора. На място са установени 43 лица без документи за самоличност. Четири от тях са деца на възраст от 7 до 12 г., а останалите са между 18 и 35 г. Всички те са от мъжки пол и се определят като бежанци от Афганистан и Пакистан. Снети са им обяснения. Те твърдят, че са преминали през Турция като ползвали комбиниран транспорт – автобуси и автомобили, но през повечето време вървели пеша. Парите за преминаването им били дадени от техни роднини на каналджии още в Афганистан.

Всички твърдят, че искат да отидат в Германия. Групата се е придвижила за около 50 дни през Турция до с. Тополяне, община Раднево.

Районна прокуратура-Раднево е дала указания за издирване на лицата, организирали преминаването и превозването на чуждите граждани на територията на Република България. Част от тях са настанени в Разпределителния център за бежанци в гр. Елхово.

(Снимката е илюстративна)
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн