Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора с дарение за църквата в село Могила

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
*
Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора направиха дарение от 10 хиляди лева, с което подпомогнаха завършването на новопостроения храм „Св. Георги“ в село Могила.

„ГЕРБ продължава да гради и да пази християнските ценности. Надяваме се чрез тези средства да бъде завършена изцяло единствената църква в селото и жителите на Могила да имат своето свято място“ – каза Пламен Русев (вдясно на втората снимка), кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ за Стара Загора. Той заедно с колегите си Милена Желева, Кремена Мандаджиева, Николай Диков и Динко Михайлов посетиха храма „Св. Георги“.

„От 2003 година работя по идеята за създаване на храм в нашето село. Нямахме никакви средства тогава, но имахме вяра. Могила има нужда от църква, затова се надяваме колкото се може по-скоро тя да бъде изцяло завършена, осветена и работеща. Благодарим на ГЕРБ, защото средствата, които ни дават днес са достатъчни, за да може скоро храмът да бъде открит“ – сподели кандидатът за кмет на старозагорското село от ГЕРБ Минчо Василев (вляво на втората снимка).

„Благодарим на всички, които по един или друг начин подпомогнаха това добро дело. На Община Стара Загора за предоставянето на парцела, на проектантите, на изпълнителите, на десетките хора, които допринесоха с труда си. Нека сме живи и здрави!“ – каза отец Петър, предстоятел на църковното настоятелство в старозагорското село (на третата снимка).

Само в Старозагорска област през последните години ГЕРБ са дарили над 103 хил. лева. С тях бяха подпомогнати новопостроеният храм „Св. Игнатий Старозагорски” и манастирът „Свети Атанасий” край село Златна ливада.

Очаква се храм “Св. Георги” в с.Могила да бъде открит за Гергьовден 2016 г., когато е и празникът на селото. Той ще има две камбани, изработени в Пловдив. Изображенията в него са само на български светци. Те са дело на зографски екип от три иконописки от София. Местен майстор изработва иконостаса от три вида дърво – липа, ясен и орех.

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн